Devolució de les sancions COVID del Departament d’Interior del primer estat d’alarma

Publicado: 13 diciembre, 2022

GENERALITAT DE CATALUNYA. Devolució de les sancions COVID del Departament d’Interior del primer estat d’alarma

https://web.gencat.cat/ca/tramits/tramits-temes

 

La sentència del Tribunal Constitucional 148/2021, de 14 de juliol, declara inconstitucionals i nuls els apartats 1, 3 i 5 de l’article 7 del Reial decret 463/2020, de 14 de març, pel qual es declara l’estat d’alarma per a la gestió de la situació de crisi sanitària ocasionada per la COVID-19. D’acord amb aquesta sentència, el Departament d’Interior ha resolt retornar l’import de les sancions imposades i abonades per incompliments dels apartats declarats inconstitucionals per la sentència esmentada, i que corresponen al període del primer estat d’alarma (del 14 de març al 21 de juny de 2020).

Per fer-ho, es posa a disposició de tots els interessats un formulari perquè puguin comunicar les dades bancàries on volen rebre l’import de la sanció abonada. Aquest ingrés no serà automàtic, sinó que es realitzarà un cop l’Administració hagi realitzat la tramitació que correspongui.

Contra les resolucions denegatòries de la devolució de les sancions COVID corresponents al període del primer estat d’alarma, que esgoten la via administrativa, es pot interposar recurs potestatiu de reposició davant el mateix òrgan que la va dictar, en el termini d’1 mes a comptar de l’endemà de la notificació de la resolució que s’impugna, o bé es pot interposar recurs contenciós administratiu davant el jutjat contenciós administratiu que correspongui dintre del termini de 2 mesos a comptar, també, des de l’endemà de la notificació de la resolució.

 

Aquest tràmit es pot fer per internet sense signatura electrònica.

Per interposar el recurs cal que signis el formulari amb l’idCAT Mòbil o un certificat digital de persona física, persona jurídica i/o persona vinculada.

 

Si te ha interesado ... compártelo !