Propera presentació de l’autoliquidació de l’impost sobre les estades en establiments turístics

Publicado: 15 marzo, 2023

IMPOST SOBRE LES ESTADES EN ESTABLIMENTS TURÍSITICS. Propera presentació de l’autoliquidació de l’impost sobre les estades en establiments turístics: què cal tenir en compte?

Fecha:  13/03/2023

Fuente: web de la ATC

Enlace: Nota

 

L’1 d’abril s’inicia el termini per presentar l’autoliquidació de l’impost sobre les estades en establiments turístics (IEET) realitzades entre l’1 d’octubre del 2022 i el 31 de març del 2023. El termini de presentació finalitzarà el 20 d’abril del 2023.

L’autoliquidació s’ha de presentar necessàriament amb el formulari web, disponible a la seu electrònica de l’Agència, atès que el programa d’ajuda ha deixat de ser operatiu.

El formulari web, que ja va estar disponible per a les autoliquidacions de l’anterior període impositiu, incorpora millores relatives a la seguretat i a la protecció de dades, com ara el requeriment d’accés amb identificació digital, i també simplifica el procés de presentació, oferint la informació de què ja disposa l’Agència. Així mateix, es presenta en format responsiu, fet que en millora l’accessibilitat ja que s’hi pot accedir a través de qualsevol tipus de dispositiu mòbil.

D’altra banda, recordem que els allotjaments han d’estar habilitats per obtenir el número de registre RTC (Registre de Turisme de Catalunya), d’acord amb el que estableix la Llei 18/2020, de 28 de desembre, de facilitació de l’activitat econòmica, i la normativa sectorial que hi sigui aplicable.

En el cas que l’establiment no disposi encara de número de registre, pot utilitzar un codi provisional que generarà el mateix formulari en presentar l’autoliquidació. No obstant això, cal tenir en compte que aquest codi provisional només es pot utilitzar una vegada i que, si ja es disposa del número de registre definitiu, no s’ha d’utilitzar.

 

Si te ha interesado ... compártelo !