RESOLUCIÓ EMT/1198/2024 de CATALUNYA de les bases reguladores de la línia start-up capital de coinversió

Publicado: 16 abril, 2024

AJUTS. RESOLUCIÓ EMT/1198/2024, de 10 d’abril, per la qual s’aproven les bases reguladores de la línia start-up capital de coinversió.                     

 

Objecte

L’objecte d’aquestes bases és regular la concessió de la línia start-up capital de coinversió que es composa d’un ajut reemborsable en forma de préstec i un ajut no reemborsable.

Beneficiàries

Podran ser beneficiàries d’aquests ajuts les petites i mitjanes empreses emergents (start-up) que desenvolupin tecnologies considerades profundes (deep tech) que tinguin el seu centre operatiu principal a Catalunya i que hagin formalitzat una ronda de finançament, complint els requisits següents:

  1. a) Pel que fa a petites i mitjanes empreses emergents (start-up) que desenvolupin tecnologies considerades profundes (deep tech):

– Que estiguin constituïdes amb alguna de les formes jurídiques següents: societat de responsabilitat limitada, societat anònima.

– Que s’hagin constituït, comptat a partir de la data d’inscripció de l’empresa al Registre Mercantil, com a mínim 6 mesos abans de la publicació de la corresponent convocatòria al DOGC.

– Que s’hagin constituït, comptat a partir de la data d’inscripció de l’empresa al Registre Mercantil, com a màxim, 36 mesos abans de la data de presentació de la sol·licitud de l’ajut en forma de préstec.

– Que l’equip fundador de l’empresa siguin emprenedors amb una participació individual mínima del 10%, i que mantingui una participació no inferior al 51% del capital social, incloent els drets de participació imaginaris o les participacions fictícies (phantom shares) i l’exercici d’opcions o altres drets que permetin adquirir participacions socials (totalment diluït o “fully diluted”).

– Que l’equip fundador treballi amb dedicació exclusiva i a temps complet en l’empresa.

– Que no cotitzin en un mercat de valors regulat.

– Que no hagin distribuït dividends des de la seva constitució.

– Que no hagin estat fruit d’un projecte de concentració empresarial.

– Estar en situació censal d’alta a l’Agència Tributària que acrediti la realització d’activitat econòmica a data de la sol·licitud.

  1. b) Pel que fa a la ronda de finançament:

– Haver formalitzat una ronda de finançament, per part d’inversors privats o fons de capital risc, mitjançant un instrument de capital i/o préstec participatiu i/o nota convertible, desemborsada en els 6 mesos anteriors a la data de presentació de la sol·licitud de l’ajut.

– La ronda de finançament ha de ser d’un mínim de 75.000,00 euros per part d’un o més inversors privats o fons de capital risc, i la inversió mínima per part de cada un dels inversors privats o fons de capital risc ha de ser d’un mínim de 20.000,00 euros.

– Els inversors privats/fons de capital risc no han d’haver invertit amb anterioritat en l’empresa i cal demostrar la seva experiència inversora en tecnologies considerades profundes (deep tech) mitjançant l’acreditació de la realització de dues inversions de com a mínim 20.000,00 euros cadascuna en el cas d’inversors privats, i de dues inversions de com a mínim 200.000,00 euros cadascuna en el cas de fons de capital risc, en empreses que desenvolupen projectes deep tech.

Als efectes d’aquestes bases, es considerarà inversor privat aquella persona física que inverteix el seu patrimoni ja sigui directament o a través d’una societat constituïda a tal efecte, a l’empresa sol·licitant, aportant la seva experiència a l’empresa.

 

Si te ha interesado ... compártelo !